www.iksz.hu

i g e n   k ö n n y ű   s z e r e p j á t é k

Általános szerepjáték bármilyen helyszínre

K I Á L T V Á N Y

Utolsó módosítás:

Kedves olvasó!

Nagy Balázs vagyok, az Igen Könnyű Szerepjáték kiagyalója. Az alábbiakban röviden leírom, hogy miért is jött létre, és hogyan működik az IKSZ.

Kis hazánkban egyre több szerepjáték lát magyar nyelven napvilágot. Sajnos eddig megkíméltek minket az igényesebbektől (tisztelet a kivételtől). Jelenleg (1997 február vége) 7 magyar nyelvű szerepjáték kapható vegyes színvonalon.

Kétségtelen, hogy szerepjátékot kiadni nem egy nagy üzlet. Ráadásul új szerepjátékot írni még veszélyesebb. A piac törvényei uralkodnak: ami nem felel meg a közönség kívánalmainak, gyorsan eltűnik. Sajnos a közönség kívánalmai pedig nem egyezik meg a Mi kívánalmainkkal.

Eddig egy játék sem foglalkozik tipikus magyar érintettségű eseményekkel. Mivel már három, legnagyobb részben magyar fejlesztésű szerepjáték kapható, bizony felmerül a kérdés a magyar vonatkozással kapcsolatban.

A szerepjátékok meghatározó része a világ. Enélkül még a legjobbak sem élnének meg. Ám a világ be is skatulyázza a szerepjátékot. A játék nevéről máris a világrendszere jut az eszünkbe. Hangulata végigkíséri az egész játékot. Miért kell minden világhoz teljesen más szabályokat kitalálni?

A játékok legnagyobb része bonyolult, szabályorientált. Ez mániákusoknak még elmegy, de azoknak, akik a valódi szerepjátékot szeretik, csak kolonc a nyakukon.

Itt az idő egy teljesen magyar, egyszerű szerepjáték megalkotására!

A játék kifejlesztését úgy gondolom, a legszerencsésebb az interneten lebonyolítani, mert ez az egyetlen fórum, ahova bárki szabadon beléphet (nem anyagi lehetőségre, inkább hajlandóságra gondolok), és a véleménye nyilvánossá válhat. Másrészről - szerintem - nincs más fórum, ahol meg lehetne a gyors információcserét oldani. Nem szeretném, ha a fejlesztés csak egy szűk csoport privilégiuma legyen, minél több embert be akarok vonni.

Mi az IKSZ-et azért fejlesztjük, mert

Ezért Mi elfogadjuk, hogy


Remélem, tetszik az IKSZ gondolata, és nemsokára Te is csatlakozol hozzánk. Írjunk együtt egy tökéletes szerepjátékot!

Kelt: Győr, 13-10-97 20:00pm


Nagy Balázs