Hírek

Jelenleg nincsenek friss hírek.

iksz.hu

Bevezető

Alkotók

Hírek (Az iksz.hu környéki hírek és hozzászólások)

Modulok

Novellák

Szavazások

Listák

Túlélők Földje Térkép

Admin felület

A többiek - angolul

RPGnet

Pen & Paper

GamingReport.com

Places to Go, People to Be

Open Gaming Foundation

RPG-Create

A többiek - magyarul

Az Elf Könyvtár

Chi Borg Online

Fantasy Centrum

RPG.HU

Darklords

Kaos A.D.2040

Az Alkony világa

Wheel of Time

COLLEGIVM GLADIATORIVM

Tribute to Douglas Adams: May 25th www.iksz.hu

i g e n   k ö n n y ű   s z e r e p j á t é k

Általános szerepjáték bármilyen helyszínre

h í r e k

2004 július 17.: Eltûnt a Túlélõk Földje Térkép feltöltõszoftvere
 (0 hozzászólás) Hozzászólások

Két kress közben sikeresen az Örök Bitmezõkre távozott az a szoftver, amivel a Túlélõk Földje Térképet frissítettem Erynome-tól megszerzett fordulóadatok alapján (ez ugye a Beholder oldalán, a számlainformációknál a karakteradatok legutolsó beállítása). A vinyó még itt van, és nagyon elvileg még vissza lehet hozni a partíciót, de ennek egészen kevés az esélye. Nem, köszönöm, a Kürt Kft. nem jön be, mert azt meg is kéne finanszírozni.

Természetesen a szolgáltatás addig áll, amíg nem lesz újra egy ilyen remek gyöngyszeme a számítástechnikának. Remélem, egyszer lesz idõm és energiám újra megíni a szoftvert. Én mindenesetre bizakodó vagyok.

(julian7)
2003 július 25.: Tiltott Kanton 2003
 (0 hozzászólás) Hozzászólások
Idén ismét lesz Tiltott Kanton! A rendezõk mindenkit szeretettel várnak augusztus 9-14. között. További információt a rendezõk weboldalán találtok. (julian7)
2002 május 9.: TFT: sok-sok újdonság
 (0 hozzászólás) Hozzászólások
Rengeteg minden változott a Túlélõk Földje Térképben. Az elsõ, legfontosabb a sebesség: már nem sok apró mütyür térképkockát kell megvárni, hanem egy nagyot, ami a kisebb cellaméret miatt hatékonyabb. Hiszen, ha egy 20x15-ös mezõt böngészel, az 300 különálló kép! A gyorsítás kedvéért ki lehet hagyni az ikonok kirajzolását is. Végre ismét le lehet tölteni a térképet MAP.DAT formában, hogy otthon is lehessen használni az adatbázist. Az SF_MAP.LST pedig az itt megtalálható tárgyak listája, ami szintén az SF_MAP-hoz kell.

Ám a legnagyobb újítás a keresõoldalon van: a módosítás hõtérképhez be lehet írni, hogy hány napnyit érzékeljen. Így a keresés mögötti térképen a kéktõl (hideg: legrégebbi) a vörösig (meleg, legfrisebb) terjedõ skálán látható a frissítés. Referenciaként a térkép tetején megtalálható a teljes színskála.

Nemsokára pedig beindul a nagyüzem, az önkéntes automatikus térképészeti csapat, amit a Beholder Kft. és Erynome indított útjára. Ezeket a frissítéseket a TFT is felhasználja, nem beszélve a még tökéletesebb, még pontosabb stb. fordulófeladásról, amivel már látványos eredményeket értem el tesztkörnyezetben. Ezzel lehetõség lesz úgy frissíteni a térképet, hogy a fordulódat (ahogy megkaptad a html-t email-ben) felküldheted értelmezni. Ekkor pontosabb eredmények kerülnek a térképre (pl. a templom nem oltár lesz, rombolt tereptárgyak), felhasználjuk a referenciát az adatbázis bõvítésére, és a hyper-t is segítjük majd az enciklopédiák gyûjtésével. (julian7)
2002 április 18.: TFT gyorsítás
 (0 hozzászólás) Hozzászólások
Sikerült jelentõsen begyorsítani a Túlélõk Földje Térképet a böngészõ gyorstárával. Így ha most megnézel egy mezõt, akkor a képet eltárojla a böngészõ, és a következõ alkalommal már nem a kiszolgálóról szedi a képet. Ez a már bejárt területen szédítõ sebességnövekedést eredményez. Így már sokkal kellemesebb használni a programot. (julian7)
2002 április 13.: TFT: újraindul a térképész csapat!
 (0 hozzászólás) Hozzászólások
Hosszú-hosszú várakozás után ismét lehet weben frissíteni a Túlélõk Földje Térképet, a régi módszerhez hasonlatosan (csak kicsit könnyebben). Ezért várok minden bátorszívû kalandozót, aki hajlandó beállni a térképész csapatba. Ezen kívül némi módosítást is eszközöltem a kódba, csak hogy jobban csússzon. A MAP.DAT generálása sajnos igen hosszú idõ (kb. fél perc), így arról le kell tenni, hogy azonnali adatfájlt fog generálni a rendszer, de majd lesz éjszakai mentés. A MAP2GIF szintén az enyészeté, de lesz MAP2PNG. A parancssori program már jól szerepel. A játékosok automatikus térképfrissítése (a .MAP fájl feltöltése) is számos hibalehetõséget rejt magában, így attól is megkíméltem a rendszert. (julian7)
2002 március 1.: Megújult a Fegyverek és Felszerelések
 (0 hozzászólás) Hozzászólások
Immáron vannak fegyverek is a F&F-ben. Felszerelések még nincs, de van egy jó kis példaharc. Szerintetek milyen? (julian7)
2002 február 28.: Megint mûködik a TFT
 (0 hozzászólás) Hozzászólások
A Túlélõk Földje Térkép nem nagyon tud magától túlélni. Szinte mindig van valami baj, ami miatt át kell pofozni a rendszert. Ez történt most is. A mûködõképes verzió a TFT oldalon elérhetõ. (julian7)
2002 február 21.: Új alapszabály!
 (0 hozzászólás) Hozzászólások
Hipp-hopp, majdnem egy évre az utolsó módosítás óta megint változtattam a szabályrendszeren:
  • nem alapképzettségek vannak, hanem származtatott tulajdonságok
  • nincsenek bent az amúgyis egyensúlytalan elõnyök/hátrányok
  • képzettségek: nincsenek specializációk, amik csak bonyolulttá tették az életet
  • a képzettségek csoportosítva lettek, és többnek megvan a leírása
  • ellenpróbák: a kisebbet dobott karakter javíthatja az eredményét
  • megváltozott a harc néhány értéke (ám ez még változhat).
  • a tanulás jobban le van írva
  • a példajátékban megváltoztak az értékek.
A fegyverek és felszerelések kiegészítõ fegyverei már egész jól vannak, már csak a példajátékot kell megcsinálni, és egyensúlyozni a fegyverek értékeit.

A felszerelés fejezetbe szívesen várok mindenkitõl ötleteket! (julian7)
2001 december 18.: Kívánjatok valamit!
 (2 hozzászólás) Hozzászólások
Nemsokára itt van a karácsony, és mindjárt jön a szilveszter is. Az Igen Könnyû Szerepjáték nemsokára változni fog. Mi legyen benne? Mit nem szeretnétek látni? Kívánjatok valamit az Iksz-szel kapcsolatban! ()
2001 november 22.: Kompromisszum
 (1 hozzászólás) Hozzászólások
Jelenleg a régi (elsõ) verzió alfatesztje fut, így valószínûleg az Iksz.hu is csak azt fogja megkapni belátható idõn belül. A nagy átalakításnak még várnia kell legalább addig, amíg újra a második verzióra tudunk koncentrálni. (julian7)

« Előző |


Copyright ©1997-2002 Nagy Balázs <js@iksz.hu>